Advent u vrtiću

U našem su se vrtiću, kroz vrijeme adventa, odvijale različite aktivnosti kojima smo djeci, ali i roditeljima željeli približiti radost iščekivanja Kristova rođendana.

U skupinama su se za roditelje održale duhovne priprave. Roditelji su kroz molitve i razmišljanja bili potaknuti da pokušaju stvoriti lijepe, obiteljske uspomene s djecom. Odaziv je bio dobar, a i sami roditelji su bili zadovoljni nakon priprava.

U ovom razdoblju također imamo običaj svakog dana izvući jedno ili više djece iz skupine, za čiju obitelj molimo taj dan. Okupljena oko adventskog vijenca, cijela skupina se moli za izvučeno dijete.

Tradicionalno smo prikupljali, i još uvijek prikupljamo, pomoć za potrebite, kako bismo ih barem malom gestom razveselili u ovo doba darivanja. Skupljamo razne potrepštine, od hrane do kućanskih sredstava pa je svaka pomoć koja se donese i dalje dobrodošla.

Održala se i prigodna predstava Božićne tematike, „Božićni san male Ane“, koju su djeca s radošću pogledala. Nakon predstave su mogli na kratko i isprobati lutke kojima su se glumci služili.

Pripreme za dječju polnoćku protječu punom parom. Pjeva se, recitira i glumi, te djeca jedva čekaju da se pokažu pred roditeljima. Polnoćka će se održati u ponedjeljak, 24.12.2018. u 20 h. Pozivamo vas da u što većem broju dođete pogledati vašu djecu, te da svi zajedno proslavimo Isusov rođendan!

 

Daniel Mršić, odgojitelj

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve