ADVENTSKE RADIONICE

U nedjelju, 27. studenoga 2016., započinje crkveno-liturgijsko razdoblje kroz godinu, a to je došašće ili advent, vrijeme priprave za blagdan Božića.

Tom prigodom su 23. i 25. studenoga 2016. u našem vrtiću Svetog Josipa u Granešini održane tradicionalne adventske radionice, na  kojima su sudjelovali roditelji sa svojom djecom, odgojitelji, stručno osoblje, kao i svi dobre volje koji su se tih dana našli u vrtiću.

Najviše su se razveselili bivši vrtićanci koji su došli izraditi adventski vijenac i podružiti se u vrtiću s ostalim prijateljima.

Ovim radionicama pridružile su se i kandidatice i postulantice zajedno sa s. M. Teom Barnjak te su izrađivale vijence za Kandidaturu, Provincijalnu kuću i za prodaju.

Jedan dio izrađenih vijenaca stavili smo na prodaju, a prikupljeni novac proslijediti ćemo u humanitarne svrhe u periodu došašća.

Atmosfera je na radionicama bila veoma pozitivna. Najsretnija su bila djeca koja su imala priliku izraditi nešto sa svojim roditeljima i iskazati svoju kreativnost.

Pozivamo naše roditelje da se i ubuduće odazovu u ovako lijepom broju i pokažu svoja umijeća i kreativnost.

Pripremimo i mi svoja srca za Kristov dolazak djelima ljubavi, dobrote, topline i radosti, kako bi sav naš život bio usmjeren na bližnjega, jer tko bližnjemu čini dobro sam sebi čini dobro i sretan je čovjek. Budimo budni i radosno iščekujmo dolazak slave Gospodina našega Isusa Krista.

Neka ovaj radosni duh nagovještaja Božića, ostane u našim srcima što duže. Blagoslovljen hod kroz adventsko vrijeme!

Daniel Mršić, odgojitelj
s. Danijela Koprek, FDC

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve