Adventske radionice i proslava sv. Nikole u vrtiću

Kao i svake godine, u ovom razdoblju Adventa, naš vrtić kreće sa pojačanim pripremama za blagdan Isusova rođenja – Božić.

Prvo smo organizirali tradicionalne radionice adventskih vijenaca gdje su vijence u vrtiću izrađivali roditelji, zajedno sa svojom djecom. Odaziv je bio dobar, tokom ta dva dana radionica, vidjeli smo puno lijepih vijenaca. Još važnije djeca su, zajedno uz roditelje, shvatila važnost obiteljskog zajedništva koje bi trebalo biti simbol ovog razdoblja u kojem se nalazimo.

Nakon toga, došao je red na djeci omiljenog sveca, sv. Nikolu. Unatoč natrpanom rasporedu, uspio je posjetiti naš vrtić i podružiti se s djecom. Radosno su ga dočekali najmlađi „Pačići“, kao i starije skupine „Ribice“ i „Leptirići“.  Otpjevali smo mu pjesme posvećene njemu, a zatim je dragi svetac na oduševljenje djece izvadio poklone. Djeca su strpljivo čekala u redu i zahvalila svetom Nikoli na dolasku i poklonima. Također, na opće veselje, nijedno dijete nije dobilo šibu! Znači da su ove godine svi bili jako dobri.

Nakon svega ovoga čekaju nas pripreme za skorašnju Božićnu priredbu, koja će biti kruna i lijepi završetak ovog blagoslovljenog razdoblja.

Daniel Mršić, odgojitelj

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve