BLAGOSLOV KRUHA U DJEČJEM VRTIĆU SVETOG JOSIPA

25. listopada 2023. godine djeca iz Dječjeg vrtića Svetog Josipa održala su priredbu za roditelje i rodbinu povodom Dana kruha i zahvalu za plodove zemlje. Za priredbu su se pripremala tjednima - marljivo su učila tekstove pjesmica, recitacije i koreografije, a sve to kroz igru i veselje. Jedva su dočekala dan kada će svojim najdražima pokazati što su sve pripremila.

Odgojitelji su tijekom proteklih nekoliko tjedana s djecom provodili razne aktivnosti kako bi ih dodatno motivirali za nadolazeće Dane kruha i samu priredbu. Djeca su imala priliku proučavati razne vrste sjemenki, učila su kako se pravi brašno, mijesila su tijesto i pekla kruščiće. Tijekom svih aktivnosti vodilo se računa da se djeci skrene pažnja i na duhovnost - razgovaralo se s njima o plodovima zemlje, ali i plodovima koje nam Bog svima obilato daje, djeca su se učila zahvalnosti, a ponajviše zahvalnosti Bogu na svemu lijepome što nam čini.

Iz dvorane Dječjeg vrtića Svetog Josipa na dan priredbe čuli su se veseli glasići djece koja su otpjevala pjesme: „Svaki čovjek – kruh, kruh“, „Ja posijah lan“, „Miš mi je polje popasel“ te „Kruh naš“, kao i recitacija: „Od zrna do kruha“. Dio djece pred sam kraj priredbe odglumio je scenu iz Prispodobe o sijaču. Voditeljica ove priredbe, odgojiteljica Kristina A. najavila je roditeljima kako je sjeme u ovoj Isusovoj prispodobi zapravo ono što daje smisao čovjekovu životu. Sjeme su poruke i vrednote koje nam se svakodnevno nude da ih prihvatimo i po njima živimo. Sveta misa i svakodnevna molitva hrane sjeme do punine uzrasta.

Nakon priredbe vlč. Josip Balog, župnik župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini izrekao je blagoslov za hranu koja je bila na stolovima i blagoslovio je svu djecu Dječjeg vrtića kao i njihove roditelje.

Druženje se nastavilo u veseloj i ugodnoj atmosferi. Roditelji su također sudjelovali u ovom događaju marljivo pripremajući mnoštvo kolača, peciva i kruhova koje smo nakon priredbe imali priliku kušati.

Veliko hvala roditeljima koji su dali svoj doprinos i odazvali se pozivu da sudjeluju u pripremnim aktivnostima.

 

Marina Fucijaš, odgojiteljica

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve