Dan predškolaca

Dana 1. lipnja 2022., sunce je žarko sjalo, mnoga su srca djece, roditelja i odgojiteljica bila posebno uzbuđena. Naime, toga popodneva, u 16h, započela je svečana Misa Zahvalnica za sve predškolce koji su završili s vrtićkim programom te će na jesen započeti svoju prvu školsku godinu. 

Na licima djece blistao je osmijeh, a u srcima roditelja i odgojiteljica ponos. Naš dragi svećenik, fra Jure Šarčević, predvodio je misno slavlje. U kratkoj propovijedi dotaknuo se važnosti odgoja djece, odgoja koji omogućuje djeci da izrastu u odgovorne, odrasle ljude, pune nade, ljubavi i vjere. Zahvaljujući brižnom odgoju od strane sestara i odgojiteljica, naša su djeca dobila sve potrebne preduvjete za budući uspjeh u školi i odrastanju.

U ozračju te zahvalnosti nastavila se Sveta Misa. Nekoliko predškolaca molilo je molitvu vjernika, a svi predškolci su tijekom cijele mise prekrasno i od srca pjevali. Fra Jure je podijelio završni blagoslov nakon kojega su djeca primila prigodne poklone. Zasigurno će sva djeca, a i njihovi roditelji uživati u fasciklu ispunjenom uspomenama koje su tete tako lijepo priredile za svako pojedino dijete. Među poklonima nalazila se i staklena bočica sa futrolom na kojoj je slika svetog Josipa kao i naziv vrtića- ispijajući hladne ili tople napitke iz ove bočice još dugo će pristizati prekrasna sjećanja iz vrtićkih dana. 

Kako ne bi sve ostalo na nostalgiji djeca su dobila i čokoladu da ih razveseli i misli povede prema budućim novim prijateljstvima u školi.

Druženje smo nastavili na vrtićkom igralištu uz ukusne slane i slatke zalogaje i sokove. Vrijeme je brzo prolazilo u ugodnim razgovorima, veselim sjećanjima, fotografiranju, zahvalama, dječjoj igri i smijehu. Na trenutke smo poželjeli zaustaviti vrijeme, no kako to nije moguće približio se i kraj druženja. Razišli smo se zahvalna srca Gospodinu za vrtić svetog Josipa i za sve milosti i blagoslove koje smo primili dok su naša djeca pohađala vrtić.

Ivana Gečević, mama

 

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve