Dan vrtića

PROSLAVA DANA DJEČJEG VRTIĆA SVETOG JOSIPA

Dan uoči blagdana sv. Josipa, 18.03.2016., u Dječjem vrtiću Svetog Josipa u Granešini, proslavljen je Dan vrtića.

Svečano euharistijsko slavlje u 16 sati predslavio je velečasni Antun Štefan, ravnatelj papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj. U svojoj je propovijedi, velečasni Antun, kroz lik jedne radosne lutke po imenu „Jožek“ progovorio o radosti i istaknuo da je važno biti radostan, važno se od srca smijati. Biti radosno dijete, radostan roditelj i to širiti svima, biti radostan i ljubiti, onako kako je to činio sv. Josip – poočim Isusov.

Svetu misu svojim su pjevanjem uljepšala djeca pjevajući svome zaštitniku – Nek' svuda ore riječi pjesme ove, Svetog Josipa naš se vrtić zove.

Nakon svete mise djeca su izvela kratki prigodni program. Čestitajući svojim tatama njihov dan, izveli su recitacije, pjesme i igrokaz, a posebno su ih iznenadili prigodnim poklonima, izrađenim „medaljama“ za najbolje očeve.

Radujemo se svake godine iznova Danu vrtića Svetog Josipa jer tada na poseban način štujemo zemaljskog oca našeg Isusa, a naši očevi, koji u današnje vrijeme zaista mnogo rade i mnogo se žrtvuju za svoje obitelji, budu nagrađeni proslavom "njihovog dana".

Za ovaj dan pripremali smo se trodnevnom pripravom kroz duhovne poticaje imajući pred sobom lik Svetog Josipa, zaštitnika očeva i obitelji i zaštitnika naše domovine Hrvatske. Imajmo uvijek u svijesti da u svemu tražimo i pronalazimo Božju volju poput sv. Josipa.

 

 

s. Danijela Koprek, FDC

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve