Dan vrtića sv. Josipa u  Granešini

U četvrtak, 18.3.2021., proslavili smo Dan vrtića svetog Josipa u zajedništvu djece i svih djelatnika. Ove godine zbog epidemiološke situacije s korona virusom, nismo bili u mogućnosti Dan vrtića proslaviti u zajedništvu s roditeljima djece. Svetu misu predslavio je župnik župe Pohoda Blažene Djevice Marije iz Čučerja,  velečasni Marko Torbar. Djeca su euharistijsko slavlje uzveličala pjesmom uz pratnju naše odgojiteljice, sestre Ružice.

Velečasni Marko je u propovijedi govorio o važnosti svetog Josipa u životu malog Isusa. Pitao je djecu znaju li čime se Josip bavio te znaju li nabrojati alate kojima se služio u poslu. Spomenuo je i da
Josip nije bio čovjek od puno riječi, nego čovjek velikih djela. Tiha, očinska prisutnost, u Isusovom životu. Pošten čovjek, posvećen molitvi. Onaj kojega je Nebeski Otac izabrao za čuvara njegovog Sina.

Po završetku svete mise, ravnateljica vrtića, sestra Danijela zahvalila je velečasnom Torbaru na dolasku, a potom smo se zajedno fotografirali. Unatoč tome što nije bilo neke velike proslave, dojam je da su djeca zaista uživala jer su na svetoj misi pozorno slušala i pjevala. Bogu nije potrebna raskoš u našem slavljenju Njega, nego tiha, ponizna i iskrena molitva. Baš onakva kakve je molio sveti Josip. Okrijepljeni u duhu, radosno iščekujemo najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Daniel Mršić, odgojitelj

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve