Dan vrtića

„Draga ravnateljice, odgojitelji i roditelji djece vrtića svetog Josipa, s velikom radošću u srcu želim podijeliti svoje dojmove o proslavi Dana vrtića svetog Josipa, 18.3.2024., kojom smo ujedno proslavili blagdan svetog Josipa te Dan očeva.
Bio je to dan ispunjen ljubavlju, zajedništvom i radosti, koji će ostati u našim srcima.
Proslava je započela nastupom najmlađe vrtićke skupine "Pačići" čija nas je bezbrižnost i radost osvojila već na početku programa. Nakon toga naši vrtićarci zapjevali su pjesmu „Zdravo budi sveti Josipe“, a potom je uslijedilo svečano liturgijsko slavlje Svete Mise koje je predvodio Fra Jure Šarčević.
Bilo je izuzetno milosno gledati našu djecu kako aktivno sudjeluju u liturgiji molitvom i pjesmom, čime su ovaj dan učinili posebno svečanim. Nakon Svete Mise, naša djeca su svojim prigodnim pjesmicama i recitacijama dodatno obogatila program. Njihova izvedba bila je posebna, a njihova radost i entuzijazam oduševili su sve prisutne. Potom je uslijedio kratki program povodom Dana očeva, to je bio poseban trenutak u kojem su naša djeca izrazila svoju ljubav i zahvalnost prema svojim voljenim očevima, uručivši im simbolične poklone koje su sami izradili.

Hvala svima koji su uložili trud i srce u organizaciju ovog divnog događaja, kao i našim dragim mališanima koji su nas podsjetili na čistoću i ljepotu djetinjstva.
Neka radost i ljubav koju smo osjetili tijekom ove proslave po zagovoru svetog Josipa prati sve nas i u budućnosti. U iščekivanju najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa sve vas srdačno pozdravljamo.“

Molitva:
Sveti Josipe, glavaru svete nazaretske Obitelji i čuvaru Crkve Božje, tebi se kroz stoljeća Crkva u Hrvata utjecala kao svome zaštitniku i tvom je zagovoru preporučivala svoje obitelji i cijeli narod. Brižni poočime Spasitelja svijeta i prečisti zaručniče Svete Djevice, povjeravamo ti sve obitelji hrvatskog naroda da zajedničkom dnevnom molitvom ispune svoje poslanje i budu blagoslovljene ljubavlju, slogom, mirom i novim životom. U ovim teškim vremenima izmoli našem narodu i svim narodima zemlje mir u pravednosti i ljubavi. Zagovaraj nas pred Presvetim Trojstvom da ostanemo vjerni Isusu Kristu u Katoličkoj crkvi, prolazeći zemljom čineći dobro. Amen.
Ovu molitvu sv. Josipu za Domovinu sastavio je i molio kardinal Franjo Kuharić proglasivši 1987. godinu godinom sv. Josipa 19. ožujka 1988. u nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu, povodom obilježavanja 300. obljetnice proglašenja svetog Josipa zaštitnikom hrvatskog naroda od 1687. godine.

Božji blagoslov,
Kristina i Tomislav, roditelji Maria Petljaka

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve