Dan zahvalnosti za plodove zemlje i blagoslov kruha

U Dječjem vrtiću Svetog Josipa u Granešini 21. listopada 2016. obilježen je Dan zahvalnosti za plodove zemlje i blagoslov kruha.

Proslavi su nazočili roditelji djece koja pohađaju vrtić, bake i djedovi, dobročinitelji i prijatelji vrtića te sestre iz samostana Svetog Josipa.

Djeca su pjesmama, recitacijama, igrokazom i plesom zahvalila Bogu za sve plodove kojima nas svakodnevno dariva, a najviše za kruh naš svagdanji.

Prinesene kruhove i peciva koja su izrađivala djeca sa svojim odgojiteljicama blagoslovio je vlč. Josip Balog, župnik župe Rođenja BDM iz Granešine. Kroz molitvu i blagoslov naglasio je važnost zahvaljivanja Bogu na svemu što nam daje. Istaknuo je da je zahvala dio čovjekova života i ona ne smije nestati.

Nakon blagoslova svi zajedno smo ostali u međusobnom druženju, blagujući blagoslovljene kruhove i peciva i moleći pritom da Gospodin dadne i onima koji ga nemaju.

Ovakva zajednička okupljanja djece, roditelja i odgojitelja potiču nas iznova da uvijek možemo svjedočiti blizinu Isusa Krista gdje god bili i što god radili, biti kršćani životom i svojim vlastitim svjedočanstvom, počevši od najmanjih koji su nam povjereni na odgoj.

s. Danijela Koprek, FDC

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve