Dani kruha u Dječjem vrtiću Svetog Josipa u Granešini

Dana 21.10.2020. u vrtiću smo održali malu svečanost povodom zahvale Bogu za plodove zemlje i Dane kruha, naravno u skladu s epidemiološkim situacijom i uputama koje su nas zadesile ove godine. Također smo zahvalili Bogu za uspješan početak vrtićke godine.

Ove godine nismo imali roditelje kao goste, nego smo u starijoj i mlađoj skupini, „Leptirići“ i „Ribice“ te u jaslicama sami mijesili kruščiće i potom ih odnijeli u kuhinju kako bi se ispekli. Djeca su uživala u procesu izrade nečega što će sami pojesti.

Nakon što se kruh ispekao, u kratki posjet nam je došao župnik naše granešinske župe, velečasni Josip Balog koji je blagoslovio kruščiće koje su pravila djeca, ali i sve nas. Dočekali smo ga i otpratili pjesmom – Kruh naš i Tko stvori, a na odlasku je dobio i jedan kruščić zahvale. Djeca su kruhove ponijela svojim kućama, gdje su ih sa ukućanima i podijelili.
Nadamo se da će se ova situacija s virusom smiriti  i da ćemo moći uskoro provoditi sve aktivnosti i slavlja u zajedništvu s roditeljima.

Daniel Mršić, odgojitelj

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve