DODJELA POTVRDNICA ODGOJITELJIMA U VJERI

U organizaciji Katehetskoga instituta Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a prema Prijedlogu Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije,  akademske godine 2017./2018. započelo je osposobljavanje/usavršavanje odgojiteljica i odgojitelja u predškolskim ustanovama, pod nazivom: Doškolovanje odgojitelja i stručnih suradnika te vjeroučitelja za vjerski odgoj djece u predškolskim ustanovama. Na kraju takva dopunskoga katehetskoga i religijskopedagoškog studija dobiva se sveučilišna isprava (potvrdnica, uvjerenje) kojom se jamči da je netko dostatno osposobljen za izvođenje vjerskoga odgoja u predškolskim ustanovama.

U subotu, 5. listopada 2019. god., s početkom u 11,00 sati u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu – dvorana Vijenac održana je svečana promocija odgojiteljica u vjeri koje su u pedagoškoj godini 2017./2018. upisale, te do sada završile, gore navedeno usavršavanje.

U samu svečanost uveo nas je, svojom izvedbom, oktet Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, te nas je prigodnom riječju ohrabrio pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško. Nakon pozdrava, potvrdnice su nam uručili i čestitali nam dekan Fakulteta prof. dr. sc. Mario Cifrak, biskup mons. Ivan Šaško, te doc. dr. sc. Denis Barić, koordinator Teološko-katehetskoga doškolovanja za vjerski odgoj u predškolskim ustanovama pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

U ime nas odgojiteljica u vjeri obratila se kolegica Ivana Crnčec Mati, koja nas je podsjetila na naše osnovne zadaće i na ljepotu poziva kojeg smo odabrale, te je iskazala zahvalu profesorima, ravnateljima vrtića, dragim tajnicama Fakulteta, te našim obiteljima koje su bile uz nas.

Iz našeg vrtića Svetog Josipa potvrdnicu je primilo 6 odgojitelja – Violeta Zeko, Daniel Mršić, Maja Horvat, Katarina Huzek, Ivana Katanović i Katarina Truščec Budinski.

Osnaženi, ohrabreni, te s novim spoznajama i praktičnim iskustvima, spremni smo sve naučeno primijeniti i, jedan novi svijet koji se stvara, oplemeniti i pokušati utisnuti biljeg Riječi koja nam je dana da je slijedimo i da po Njoj živimo. Neka nam u tome pomogne zagovor naših Blaženih Drinskih Mučenica i nosi nas na krilima svoje ljubavi Onaj koji je sve dao da bi mi živjeli!

Ivana Katanović, odgojiteljica u vjeri

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve