Hodočašće katoličkih vrtića grada Zagreb u Nacionalno svetište Svetog Josipa u Karlovac

U nedjelju, 25. veljače 2018. godine, iz Dječjeg vrtić Svetog Josipa u Granešini hrabri su se sadašnji i bivši vrtićanci sa svojim roditeljima i odgajateljicama uputili Svetom Josipu u Karlovac. Unatoč niskim temperaturama i snijegu bilo je veselo i toplo.

U Svetištu nas je dočekao mons. Antun Sente, upravitelj svetišta, koji je tijekom mise istaknuo da je dobro djecu poučavati, ali primjer koji roditelji daju mnogo je više od riječi.

Tako su bračni parovi izgovarajući svoje molitve za obitelji i brak ulijevali vodu u šest glinenih posuda koje su simbolizirale šest dana naše svakodnevice, kako bi sedmog dana doživljaji te svakodnevice mogli biti prinešeni Isusu i pretvoreni u vino, plodove svakodevnih manjih ili većih žrtvi. Među bračnim parovima koji su u tome sudjelovali bila je i obitelj  Huzek iz našega vrtića.

Potom su bračni parovi obnovili bračne zavjete. Vjerujem da se taj događaj utisnuo u srca i djece i odraslih.

Monsinjor je također istaknuo da je važna perspektiva iz koje se promatraju stvari i doživljaji oko nas i da sa Svetim Josipom možemo proći sve krize i kušnje te je na kraju mise iznio svjedočanstva uslišanih molitava po zagovoru tog velikog Sveca.

Nakon ručka posjetili smo Akvarij slatkovodnih riba u Karlovcu iz kojeg smo otišli puni dojmova… Čudesne životinje stvori naš Bog… i ribu sa „kljunom“…

Na povratku su djeca vicevima nasmijavala cijeli autobus, a čulo se i pitanja kada se i kamo planira sljedeće hodočašće.

I dok čekamo da naša ravnateljica Danijela organizira sljedeće, u srcima ćemo prebirati po doživljajima ovoga…

Silvija Andrišević

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve