Hodočašće katoličkih vrtića na Mariju Bistricu

U subotu, 27. svibnja 2017., naš vrtić bio je jedan od sudionika hodočašća katoličkih vjerskih vrtića Zagrebačke nadbiskupije Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici. Polazak naših malenih i onih malo većih bio je planiran i u potpunosti ostvaren polaskom autobusa u 7:45 sati ispred vrtića. Prekrasan sunčani dan, ugodno veselo društvo, lijepi brežuljkasti zeleni krajolik, udoban autobus, oprezan vozač i sveta krunica obilježili su vrijeme putovanja do Marije Bistrice. Nakon dolaska i kratkog predaha uputili smo se svi zajedno na kalvariju – Križni put. Malena i ona malo veća stopala uspješno su svladavala postaju po postaju, zadržavajući se tek uz kratko promišljanje. Kako su postaje odmicale, zastava našeg vrtića se ponosno prenosila kao štafeta između malih vjernika i tako do vrha kalvarije.

Nakon križnog puta, započelo je centralno okupljanje svih vrtića (u 10:15 sati) ispred crkve te se svečanom zajedničkom procesijom svih katoličkih vrtića krenulo do svetišta na otvorenom. U 11:00 sati počelo je euharistijsko slavlje uz aktivno sudjelovanje djece i roditelja. Pjevanu i sviranu Svetu misu predvodio je rektor Svetišta Majke Božje Bistričke i župnik u Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici mr. sc. Domagoj Matošević. Predvoditelj misnog slavlja je prije početka svete mise pozdravio i prozvao sve prisutne dječje vrtiće, što su članovi i roditelji istih s veseljem otpozdravili s glasnim „Aleluja“!

Nakon svete mise krenulo se na izlet u Oroslavlje u pizzeriju Oro goro, gdje je započela dječja igra i druženje roditelja i odgajatelja. Uz razne dječje igre i korištenje prikladnih skakalica, penjalica, tobogana i drugih sprava, odigran je i nezaobilazni nogomet u vrlo mješovitom sastavu – djeca, roditelji, odgajatelji, časne sestre i svih koji su se osjećali spremnim dobro oznojiti vodeći i pucajući loptu po travnatoj podlozi. Nakon dobro oznojenih majici i mokrih čela dat je znak za polazak, uslijedio je brzi ulazak u autobus i još brže uspavljivanje do skorog dolaska u Zagreb.

Velike pohvale za cijelu organizaciju i animaciju hodočasnika idu ravnateljici vrtića sestri Danijeli Koprek, svim odgajateljicama (i odgajatelju) vrtića i časnim sestrama.

Tata Ivan Grgurević

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve