HODOČAŠĆE KATOLIČKIH VRTIĆA NA MARIJU BISTRICU

Nakon dvije godine zbog pandemije s korona virusom i nemogućnosti hodočašća, u subotu, 28. svibnja 2022., naš vrtić bio je jedan od sudionika hodočašća katoličkih vjerskih vrtića Zagrebačke nadbiskupije Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Zbog kiše, pobožnost Blaženoj Djevici Mariji i sveta misa održani su u bazilici svetišta. U 11:00 sati počelo je euharistijsko slavlje uz aktivno sudjelovanje djece i roditelja. Svetu misu predvodio je rektor Svetišta Majke Božje Bistričke i župnik u Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici vlč. Domagoj Matošević.

Predvoditelj misnog slavlja je prije početka svete mise pozdravio i prozvao sve prisutne dječje vrtiće, što su članovi i roditelji istih s veseljem otpozdravili s glasnim „Aleluja“!

Svetu misu sviranjem je animirao DV Blažena Hozana, roditelj iz našega vrtića Marko Prskalo čitao je poslanicu, a djeca su molila molitvu vjernika, od koji je jednu molitvu imala Lucija Obratov iz našega vrtića. Nakon svete mise vlč. Domagoj djeci je podijelio lizalice i naglasio kako i mi ono što dobijemo trebamo znati darivati drugima.

 

s. Danijela Koprek, FDC

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve