HODOČAŠĆE KATOLIČKIH VRTIĆA NA MARIJU BISTRICU

Povjerenstvo za predškolski i školski odgoj pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji, organiziralo je 3. lipnja 2023. tradicionalno hodočašće katoličkih vrtića Zagrebačke metropolije u svetište Majke Božje Bistričke.

Okupilo se više stotina djece u pratnji sestara, odgajatelja/ica i roditelja, a sudjelovala su naša tri vrtića iz Zagreba, Koprivnice i Križevaca.

Hodočašće smo započeli formiranjem procesije i zajedničkim ophodom oko čudotvornog lika Majke Božje Bistričke uz pjesmu i molitvu. Procesija se nakon ophoda uputila prema Crkvi na otvorenom, gdje je u 11 sati slavljena sveta misa koju je predslavio velečasni Hrvoje Maltarić u koncelebraciji sa ostalim svećenicima koji su sa svojim župama došli na hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj. Na početku svete mise sve hodočasnike kao i katoličke vrtiće – djecu, roditelje, časne sestre i odgojitelje pozdravio je velečasni Mirko Brlić. Pjevanje su animirala djeca i roditelji iz Dječjeg vrtića „Bl. Hozana“. Molitvu vjernika molila su djeca i roditelji iz više vrtića. Nakon svete mise svi su bili pozvani na okrepu i druženje u dvorani pastoralnog centra sv. Ivana Pavla II.

Ovo hodočašće uvijek je ispunjeno radošću i djetinjom razigranošću kroz pjesmu, molitvu i druženje djece i odraslih. 

Neka nas sve prati zagovor i zaštita Blažene Djevice Marije.

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve