HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTIRCU

Dana 26. svibnja 2018. održano je tradicionalno hodočašće Katoličkih vjerskih vrtića Zagrebačke nadbiskupije na Mariju Bistricu. Hodočašću su se pridružili vrtići iz Varaždinske i Bjelovarsko-križevačke biskupije te vjerske skupine iz gradskih vrtića koje provode Program Katoličkoga vjerskog odgoja djece rane i predškolske dobi. Ove godine sudjelovala su 33 vrtića.

Prije svete mise krenula je procesija svih vrtića oko oltara Majke Božje Bistričke u crkvi, a nakon toga je slijedilo euharistijsko slavlje u crkvi na otvorenom. Euharistijsko slavlje je u zajedništvu sa ostalim svećenicima predslavio rektor svetišta velečasni Domagoj Matošević.

U propovijedi je istaknuo kako je lijepo vidjeti toliko djece i obitelji u ovom svetištu Majke Božje Bistričke. S obzirom da je evanđelje dana govorilo o talentima, naglasio je djeci i roditeljima kako svatko od nas ima određene talente, nemamo svi sve, ali zato smo zajedno i nadopunjujemo jedni druge onime što posjedujemo u svome srcu.

U misnim čitanjima i molitvi vjernika sudjelovali su roditelji i djeca iz Katoličkih vrtića, a liturgijsko pjevanje su animirali roditelji i djeca iz Dječjeg vrtića Blažena Hozana iz Zagreba.

Na kraju svečanog blagoslova djeca su u zrak pustila veliku krunicu napravljenu od balona sa bijelim i plavim zrncima kao zahvalu Majci Božjoj koja nas zagovara kod svoga Sina Isusa

Zahvalni Bogu za darovano nam lijepo vrijeme i mi molimo našu nebesku majku – „Vodi nas uvijek Isusu, svojem sinu. Blagoslovi sve nas i cijelu domovinu!“

s. Danijela Koprek, FDC

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve