Izlet starije vrtićke skupine u ZOO vrt i park Maksimir

Koje uzbuđenje! I koji sunčani dan. Idealan za igru u prirodi kojom smo „okitili“ naš posjet ZOO vrtu „Maksimir“. Dakle, srijeda je, 19.09.2018. sa starijom vrtićkom grupom „Leptirići“ iz Dječjeg vrtića Svetog Josipa, Granešina 7, u dogovoreno vrijeme krenuli smo u našu avanturu već iza 9 sati.

Ruksaci su puni sendviča, sokova, vode i grickalica! Ljudi nam se vesele i pozdravljaju smiješkom uzbuđenu djecu!

Ljubazno, zar ne! S. Danijela kupuje karte, nestrpljivo čekamo pred ulazom. „Teta, kad ćemo napokon ući?“, pitaju poneka djeca. Napokon! „Gle majmune, kak su smiješni! Skaču s lijane na lijanu!“, komentiraju djeca. I tako, vrijeme prebrzo leti kada ti je lijepo.

Razgledavanje životinja, postaje „okrijepe“ i igre na nekoliko različitih igrališta za djecu donosi veliku radost, ali i umor. Oko 14 sati s polupraznim ruksacima, ali puni dojmova vraćamo se u vrtić, na naše igralište! „Teta, možemo si mi uzeti dekice pa napraviti piknik?“ Neumorna, ali očiju umornih, djeca produžuju dojmove današnjeg boravka van vrtića i žurno prazne ostatke grickalica, sendviča i sokova. „Baš mi je bilo lijepo, uopće nisam umorna“, komentira jedna djevojčica jedva gledajući.. I mi, odrasli gledamo već gdje bi „ugrijali“ koju klupu. Jednoglasno zaključujemo: „Djeca su imala lijep dan u prirodi prožet ugodnim i korisnim. Bogu hvala!“

s. Ružica Golik

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve