Izlet u Contessu i posjet dvorcu Erdödy

Starije skupine našeg vrtića zaputile su se 19. listopada 2017. u Jastrebarsko i okolicu na jednodnevni izlet. Nakon što smo se ujutro skupili u Vrtiću, pokupili sve stvari, bili smo spremni za ulazak u autobus, što je mnogima mlađima bilo prvi put da putuju na takav način bez roditelja.

Put je protekao u dobrom raspoloženju i komfornoj vožnji. Po dolasku  nas je dočekala Nikolina, koja nam je pokazala perivoj dvorca Erdödy u Jastrebarskom. Perivoj je bio zaista lijep i djeca su uživala u šetnji kroz njega. Nažalost dvorac je ruševnom stanju pa ga nismo bili u prilici posjetiti.

Zatim smo se zaputili na imanje „Contessa“ koje je iznutra uređeno poput maloga dvorca, sa starinskim namještajem, mačevima, štitovima, kostimima iz starijeg doba. Djeca su, zajedno s animatorima vrijeme do ručka provela u igri s drvenim mačevima, štitovima, presvlačila se u vitezove, princeze i prinčeve. Nakon ručka, djeca su imala priliku pomoći hraniti konje i koze koji su se nalazili na imanju. Svi su bili jako uzbuđeni zbog toga, a neki su i više puta nosili hranu životinjama koje su ih u čudu promatrale.

Prepuni pozitivnih dojmova zaputili smo se natrag u Zagreb. Djeca su toliko bila uzbuđena da su cijelim putem natrag prepričavala dojmove.

Zahvaljujemo osoblju „Contesse“ koje nas je zaista lijepo ugostilo i nadamo se da ćemo imati priliku za ponovne posjete u budućnosti.

Daniel Mršić, odgojitelj

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve