Izlet u “Kezele”

Starije vrtićke skupine, "Leptirići" i "Ribice", zaputile su se 24. listopada 2016.  jednodnevni izlet. Put nas je vodio u seosko gospodarstvo "Kezele", u selu Šumečani, kraj Ivanić-Grada. Dobro raspoložena djeca, odgajatelji i naš dragi vozač Miro, autobusom su se zaputili u još jednu avanturu na radost djece.

Vrijeme nas je poslužilo, tako da nas je dočekao suncem okupan prekrasan seoski ambijent. Nakon što smo se malo opustili uz grickalice i sokove, podijelili smo se u dvije skupine. Jedna skupina djece je tražila kestenje i nakon što su napunili nekoliko košara, nosili su ih na pečenje i potom ih jeli. Druga skupina je išla na istraživanje šume i njenih zanimljivosti sve do jezera na kraju šume. Kasnije su se skupine zamijenile u aktivnostima.

Nakon finog ručka, dio vremena smo proveli na prostranom igralištu. Potom smo svi zajedno otišli vidjeti životinje koje se nalaze na imanju. Bilo je tamo gusaka, pataka, kokoši, zečeva, konja, svinja, ovaca i koza. Djeca su bila oduševljena, posebno ona koja su te životinje po prvi put vidjele.

Umorni, ali zadovoljni zaputili smo se autobusom prema kući i vrijeme kratili pjesmom, grickanjem i spavanjem. Djeca su bila puna dojmova koje će zasigurno prepričavati u nadolazećim danima.

Daniel Mršić, odgojitelj

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve