Križni put u Granešini

Ove godine, prvi put, na prvu korizmenu nedjelju, 6. ožujka 2022., u 16 sati, na kalvariji u podnožju potresom oštećene župne crkve Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini, križni put predvodio je Dječji vrtić svetog Josipa.

Postaje križnog puta čitali su odgojitelji, sestre, roditelji i djeca. Na prepunoj kalvariji pobožnost križnoga puta predvodio je župnik velečasni Josip Balog. Na pobožnosti su također sudjelovale i ostale obitelji iz vrtića.
Ovo je ujedno i jedna od duhovnih priprema za svetkovinu svetog Josipa, odnosno Dana vrtića koji će se obilježiti 17. ožujka 2022. zahvalnom svetom misom.

U ovoj „Korizmi prikladno je vrijeme za osobnu obnovu i obnovu zajednice koja nas vodi do Pashe Isusa Krista umrloga i uskrsloga. Za korizmeni hod bit će nam od koristi razmišljati o poticaju svetoga Pavla Galaćanima: »Neka nam ne dozlogrdi činiti dobro: ako ne sustanemo, u svoje ćemo vrijeme žeti! Dakle, dok imamo vremena činimo dobro svima« (Gal 6,9-10a)“; poručuje nam papa Franjo u svojoj korizmenoj poruci.

s. Danijela Koprek

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve