OBILJEŽAVANJE KORIZME U VRTIĆU

Kroz svako doba godine postoje ljudi koji su u potrebi, kojima treba naša pomoć u osnovnim namirnicama i potrepštinama. Naš Vrtić često organizira humanitarne akcije pa smo i ove godine odlučili pomoći nekoliko obitelji slabijeg imovinskog stanja u našoj župi.

Kao pripremu za blagdan sv. Josipa, koji je ujedno i dan našeg vrtića, organizirali smo skupljanje svega što može pomoći tim obiteljima. U hodniku vrtića nalazi se „JOSIPOVA KUĆICA DOBROTE I DARIVANJA!“  te smo pozvali naše roditelje i oni su se, kao i uvijek, odazvali na taj poziv gdje su donijeli su mnoge stvari, namirnice i higijenske potrepštine. Djeca našeg vrtića su pomogla u pakiranju kutija koje će se nositi obiteljima u potrebi.

Materijalno siromašni su svuda oko nas pa mi ne budimo siromašni duhom, nego nastojmo u ovo preduskrsno razdoblje učiniti nešto za one koji imaju manje od nas.

Također je u ovoj korizmi našim djelatnicima omogućeno da dođu i prisustvuju svetoj misi u našoj kapeli. Kroz ovu korizmu nastojimo učiniti nešto lijepo i korisno za svoju dušu. Nećemo činiti velika djela, već mala djela sa velikom ljubavlju, korisna za našu dušu i na zadovoljstvo bližnjih.

Naša je kapela ove jubilarne godine (150-obljetnica Družbe Kćeri Božje ljubavi) mjesto gdje se može izmoliti potpuni oprost (znači ispovjediti se, biti na sv. Misi i pričestiti se, te izmoliti Vjerovanje, Oče naš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu i).

s. Danijela Koprek, FDC

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve