ODRŽANO ODGOJITELJSKO VIJEĆE DJEČJEG VRTIĆA SV. JOSIPA

Odgojiteljski posao se ne sastoji samo oko brige za djecu u vrtiću, nego i od niza aktivnosti koje se tiču planiranja i godišnjih zadaća. Jedna od takvih bilo je Odgojiteljsko vijeće koje je održano 24.9.2019. u Dječjem vrtiću sv. Josipa u Granešini. Na vijeću su sudjelovali ravnateljica s. Danijela Koprek i odgojitelji iz Granešine, te podružnica Koprivnice i Križevaca.
Nakon molitvenog uvoda, razgovaralo se o godišnjem planu i programu rada i posebnim zadaćama za novu pedagošku godinu. Izneseni su provizorni planovi za nadolazeće razdoblje.

Odgojitelji su iznijeli svoje individualne teme stručnog usavršavanja na kojima će se bazirati njihov rad ove pedagoške godine. Sve su teme bile u skladu s godišnjim planom i programom. Dogovorene su smjernice na čemu još svi zajedno možemo poraditi kako bi unaprijedili svoje pedagoško djelovanje i rad.

Nakon toga, s. Ružica Golik nam je održala zanimljivo predavanje i radionicu, na temu Kett pedagogije. Ona se temelji na saznanjima njemačkog pedagoga Franza Ketta koji je kombinirao različite elemente Reggio i Montessori pedagogije i uobličio ih u jednu vlastitu cjelinu. Osnova te pedagogije je pojam kruga, koji se proteže od rasporeda stolica u tom obliku (na kojima djeca sjede), do aktivnosti vezanih uz središte tepiha na kojima djeca sudjeluju. Materijali koji se koriste su prirodni, a također je vrlo važno da se koristi što više tkanine. Aktivnosti koje se mogu provoditi u tom krugu su glazbene, umjetničke, životno-praktične i slično. Važno je također naglasiti da su prožete duhovnošću i vjerom te pomažu djeci da se lakše fokusiraju i prate samu aktivnost. Predavanje i radionica su bili jako zanimljivi i svi smo našli nešto što od toga možemo primijeniti u svom radu s djecu.

Susret je protekao u ugodnoj atmosferi. Molimo Duha Svetoga da nam podari mudrosti, te nas usmjeri u našem radu i pomogne nam kroz ovu novu pedagošku godinu.

Danijel Mršić, odgojitelj

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve