POSJET ODGOJITELJA KATOLIČKIH VRTIĆA UDRUZI BETLEHEM

U petak, 12. siječnja 2018. odgojiteljice iz Katoličkih vrtića grada Zagreba (Ruža Aščić i Svjetlana Ružić iz DV Jordanovac i Katarina Huzek, s. Mirela Iličić i s. Danijela Koprek iz DV Svetog Josipa) posjetili su udrugu Betlehem koja promiče dostojanstvo ljudskog života i obranu nerođenog djeteta. Ta je kuća utočište, Centar za nerođeni život – Betlehem, Zagreb, smještena u Brestju. Glavni ciljevi Udruge jesu molitvom i djelovanjem spasiti svako začeto dijete koje je u opasnosti od pobačaja te osnivati kuće za napuštene trudnice i samohrane majke.

Posjet je dogovoren kao dio radionice Dječjeg vrtića Svetog Josipa s Katehetske jesenske škole za odgojitelje u vjeri u predškolskim ustanovama, koja se održala u studenom 2017. na temu: „Sveci i blaženici u životu predškolskog djeteta“.

Tema naše radionice bila je: Poruka vjernosti blaženih Drinskih mučenica. Naglasak je bio stavljen na život i djelovanje blaženih Drinskih mučenica, koje su prije svega bile žene caritasa - vjerne u ljubavi prema čovjeku i prema svima potrebnima, ne samo u materijalnom smislu nego i u duhovnom. Otvarale su vrata srca i kuće svima koji su pokucali na njih. Ostavile su snažnu poruku nama danas: gledati drugoga Božjim očima (kako ga Bog gleda). Biti osjetljiv za čovjeka u potrebi, prihvaćati ga, te znati dijeliti materijalna i duhovna dobra s bližnjima.

Tamo su nas dočekale buduće i mlade majke te volonteri koji nesebično pomažu ženama kojima je potrebna pomoć kako bi spasile svoju nerođenu djecu i krenule u daljnji život hrabrije i spremnije za najvažniju zadaću – odgoj svog djeteta. U ugodnom druženju s majkama i njihovom djecom otišle smo obogaćene i ispunjene u duši, promatrajući ih koliko neizmjerno vole svoju djecu kojima su darovale život.

Kroz ovu posjetu spoznale smo koliko dobra možemo učiniti drugima i tako razveseliti njihova srca jer svako vrijeme u našem životu može biti vrijeme ljubavi i darivanja, gdje nesebična ljubav po ovakvim humanitarnima akcijama može biti itekako djelotvorna. Molimo blažene Drinske mučenice da uvijek budu zagovornice majki i djece.

Ako želite saznati više o ovoj humanoj i vrijednoj udruzi, njenom djelovanju i ako ste voljni pomoći donacijom ili volontiranjem, posjetite mrežnu stranicu http://www.betlehem-zagreb.hr/.

s. Danijela Koprek, FDC

  Aktualnosti u vrtiću - Sve