Priprava za Dan vrtića

DUHOVNA PRIPRAVA ZA DAN VRTIĆA SVETOG JOSIPA

Od 15. do 17. ožujka 2016. u Dječjem vrtiću Svetog Josipa u Granešini održana je uz Dan vrtića duhovna priprava za roditelje.

Prvi dan bila je upriličena molitva križnog puta na kojoj su roditelji aktivno sudjelovali moleći pojedine postaje križnog puta. Drugi dan priprave roditeljima je, tijekom cijelog poslijepodneva, omogućen sakramenat svete ispovijed. Kako su roditelji dolazili po djecu u vrtić tako su mogli pristupiti sv. ispovijedi. Za ovaj trenutak pomirenja s Bogom bio je na raspolaganju o. Danijel Čolo, karmelićanin.

Treći dan duhovne priprave upriličena je molitva Krunice Božanskog milosrđa. Budući da se nalazimo u Jubileju milosrđa kojeg je proglasio papa Franjo, roditeljima se dala mogućnost da shvate važnost Godine milosrđa pa su zajedno s odgojiteljima molili krunicu.

Svima su na duhovni poticaj bile riječi sv. Katarine Sijenske – „Neka ti srce bude posudica koju ćeš uvijek napuniti na izvoru Božje ljubavi.“

Ova trodnevna priprava za Dan vrtića svima je bila stavljena na razmišljanje da još zauzetije i revnije živimo i djelujemo kao kršćani tamo gdje se nalazimo i da u svemu tražimo i pronalazimo Božju volju poput Svetog Josipa, jer „Sveti Josip nas sve podsjeća kako se treba znati odreći svih lijepih planova i slijediti Božju volju kako god zbunjujuća ona bila. I nikada ne biti zabrinuti, jer Bog bolje od ikoga zna što je kome potrebno.“

s. Danijela Koprek, FDC

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve