Priprema vrtića za dan Družbe Kćeri Božje ljubavi

U susret Danu Družbe Kćeri Božje ljubavi, inače osnivača našega vrtića, imali smo niz aktivnosti. U ponedjeljak 19.11.2018. pedagoginja Brankica Blažević je ispričala priču i održala popratne aktivnosti s djecom u starijoj skupini „Leptirići“. Pedagoginja Brankica je djeci kroz dramatizaciju ispričala priču „Nošeni očevom rukom (Priča jednog kovčega o životu Majke Franziske Lechner)“, autorice s. Ivane Margarin. Iako je priča duža, djeca su je pozorno slušala, s obzirom da naša pedagoginja pripovijeda na iznimno zanimljiv način. Nakon priče djeca su imala različite aktivnosti vezane uz sestre Kćeri Božje ljubavi (tu su prije svega njihove tete časne).

Na sam Dan Družbe, 21.11.2018., sestre su proslavile 150. obljetnicu postajanja svoje Družbe. Središnji dio proslave je bila sv. misa, u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini, koju je predvodio fr. Slavko Slišković. U kratkom programu, nakon mise, nastupila su i djeca iz našega vrtića sa pjesmom „Čini dobro“, koju su osim na hrvatskom, izveli na engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku. Također su znakovnim jezikom prikazala 4 načela Majke Franziske Lechner:

Ni jedno jutro bez srdačne molitve
Ni jedan posao bez dobre nakane
Ni jednog patnika a da ga ne utješiš
Ni jedno veselje bez zahvalnog pogleda Bogu.

Na kraju smo imali veliko zajedničko slavlje i druženje u prostorijama Duhovnog centra i vrtića, koje je proteklo u ugodnom raspoloženju svih prisutnih.

Daniel Mršić, odgojitelj

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve