PRIPREMA ZA DAN VRTIĆA SVETOG JOSIPA U GRANEŠINI

Kroz protekle tjedne naš se vrtić pripremao za nadolazeći Dan vrtića (svetkovinu sv. Josipa) nizom različitim aktivnosti. Prva od njih bile su radionice u kojoj smo izrađivali kućice sv. Josipa kako bi svi zajedno pripremili/improvizirali grad Nazaret u kojem je Isus živio s Josipom i Marijom.

Ta su radionice (nazvane Radionicom sv. Josipa) bile namijenjene zajedničkom radu roditelja, djece i odgajatelja. Bili su ponuđeni različiti neoblikovani materijali, koji su se mogli koristiti pri izradi kućica. Roditelji su se odazvali u velikom broju i zajedno sa svojom djecom provela kvalitetno vrijeme. Tim smo kućicama estetski dekorirali središnji dio našeg hodnika gdje je sada mala verzija grada Nazareta.

Također smo u sklopu pripreme za Dan vrtića sv. Josipa otišli na zajedničko hodočašće katoličkih vrtića u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovac. Misa je protekla u  pozitivnom, dječjem ozračju za što je najzaslužniji bio mons. Antun Sente, rektor Svetišta. On je svojim pristupom djeci i roditeljima tijekom svete mise istaknuo da je dobro djecu poučavati, ali primjer koji roditelji daju mnogo je više od riječi.

Lijepom ozračju na Dan vrtića pridonijet će djeca svojim nastupom gdje će pjevati svetu misu i kasnije pjesmama i recitacija čestitati tatama njihov dan. A da to sve bude lijepo, marljivo vježbamo pjesme uz pomoć naših glazbenika s. Mirele i tate Josipa Gečevića.

Idući tjedan u četvrtak, 15. ožujka 2018. održat će se u našem vrtiću i prigodno predavanje. Predavanje će održati s. Tea Barnjak, a tema će biti „Očinstvo i majčinstvo u obitelji“. Pozivamo naše roditelje da se odazovu ovom susretu i možda saznaju neke nove zanimljive stvari.

Sveti Josip neka nam bude pomoć i zaštitau svim našim duhovnim i materijalnim potrebama, a posebno neka čuva i štiti naše obitelji, kao što je čuvao Isusa i Mariju.

Daniel Mršić

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve