PRIPREMA ZA USKRS U VRTIĆU SV. JOSIPA

Kako se razdoblje Korizme približavalo svome kraju, tako su se u našem vrtiću intenzivirale aktivnosti vezane uz vrijeme pred najveći kršćanski blagdan.

Otvorili smo sve sa pobožnošću Križnog puta za roditelje koja se održala u kapeli samostana koju su vodile sestre Katarina i Marina. Također, u tom tjednu roditelji su imali mogućnost ispovijedi u našem vrtiću.

Nakon toga je na red došla Cvjetnica. Nakon pročitanog teksta o Isusovom ulasku u Jeruzalem, djeca skupine „Ribice“ dramatizirala su taj prizor uz pjesmu „Hosana u visini“. U svim skupinama izrađivalo se maslinove grančice različitim tehnikama koje su kasnije izložene na panou.

Djeca su također izrađivala pisanice, ovce i patkice kojima smo ukrašavali hodnik i prostorije skupina. Uz to, izrađivala su i ukrašavala pisanice koje su ponijela kući kako bi ukrasili svoj dom. Pri tome su najviše uživali naši najmlađi „Pačići“ koji su se u potpunosti uživjeli u zadatak.

Na Veliki četvrtak imali smo prikazanje Posljednje večere pri čemu su djeca poput Isusa i apostola sjedila zajedno za stolom i blagovala kruh i „vino“ (ne brinite roditelji bio je to samo sok). Posjetili smo i samostansku kapelu gdje su djeca samoinicijativno zapjevala „Primi ove darove naš Oče“.  Za kraj smo sve to crtali na papiru.

Djeca su u svim skupinama pokazala interes za Uskrs i nadamo se da smo im barem malo približili radost koju sa sobom nosi Kristova pobjeda nad smrću.

Daniel Mršić, odgojitelj

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve