PROSLAVA DANA VRTIĆA SVETOG JOSIPA U GRANEŠINI

17. ožujka 2023. okupili smo se u vrtićkoj dvorani kako bi proslavili nadolazeću svetkovinu velikog sveca, zaštitnika domovine i našeg vrtića, sv. Josipa. Bila je to prilika da proslavimo Dan očeva i iskažemo im zahvalu za sav trud koji čine u odgoju svoje djece, ali i prilika da proslavimo dan našeg vrtića koji nosi naziv po sv. Josipu, zaručniku naše Nebeske Majke i hranitelja Isusa Krista.

Slavlje smo započeli Svetom Misom na kojoj su sudjelovala djeca iz sve tri odgojne skupine našeg vrtića, njihovi odgojitelji, roditelji i ostali članovi obitelji, a misno slavlje predvodio je fra Dejan Lecić iz župe sv. Mihaela u zagrebačkoj Dubravi. Tijekom propovijedi fra Dejan je okupljene podsjetio na Josipov život, put koji je prošao s Marijom tražeći mjesto Isusova porođenja, njihov bijeg u Egipat i kasnije hodočašće u Jeruzalem. Ovog sveca tišine, kako ga u narodu često znaju zvati, fra Dejan je usporedio sa slikom stupa – najčešće napravljenog od jednog komada i čvrsto ukopanog u temelje da bi mogao nositi težinu velikog dijela zgrade. Ako bi se stup pomaknuo u pitanje bi došla i sigurnost cijele zgrade ili kuće. Ovim slikovitim prikazom fra Dejan je želio očevima prisutnima na misnom slavlju ukazati na njihovu važnost u obitelji. Oni su poput svetog Josipa glavni stup svoje obitelji, tiho i nečujno nose svoj teret, svjesni činjenice da Onaj koji ih je tu postavio zna što radi i za što ih želi upotrijebiti. Još jedna osobina stupa je da traje; on je uvijek tu, jednako velik i snažan, ustrajan i zaslužan, baš poput svih očeva koji se nesebično daju za svoje obitelji i djecu, odriču se vlastitih užitaka i spremni su podnijeti sve terete kako bi njihova obitelj bila sretna, zadovoljna i ispunjena te kako bi opravdali povjerenje koje je Bog imao u njih.

Misno slavlje obogatila su djeca iz odgojnih skupina 'Ribice' i 'Leptirići' koji su se tjednima pripremali za ovaj događaj. Tijekom cijele mise pjevali su pjesme te izrekli svoje molitve. Nakon mise djeca su izrecitirala recitacije posvećene očevima. Zatim su im se pridružili prijatelji iz jasličke odgojne skupine 'Pačići' te su svi skupa zapjevali i zaplesali na pjesmu „Tata, tata…kad je tata tu sve je juhuhu.“

Na samom kraju uslijedilo je darivanje očeva. Djeca iz sve tri odgojne skupine marljivo su izrađivala poklone sa svojim odgojiteljima kako bi se zahvalila svojim očevima za sve ono što oni čine za njih i za svu ljubav koju im pružaju iz dana u dan.

Molimo zagovor svetog Josipa pred našim Gospodinom te za njegovu prisutnost i zaštitu u našim obiteljima!

 

Marina Fucijaš, odgojiteljica

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve