Proslava Dana vrtića u Granešini

U ponedjeljak, 18.3.2019., proslavili smo Dan vrtića sv. Josipa. Na taj dan slavimo i Dan očeva, te zahvaljujemo našem zaštitniku sv. Josipu. A koji je bolji način zahvale dragom svecu od svete mise njemu u čast?!

Prije sv. mise, naša najmlađa skupina „Pačići“ izvela je plesnu koreografiju, popraćenu pjesmom. Bili su odlični i izmamili su pljesak cijele dvorane.

Nakon toga je slijedila sveta misa, koju je predvodio velečasni Ivan Grbešić. U kratkoj propovijedi je prvo pitao djecu znaju li tko je sv. Josip, čiji je on tata i koji vrtić čuva. Roditeljima, a posebno očevima, je pokazao svetog Josipa kao primjer koji treba slijediti u obiteljskom životu. Na kraju je spomenuo anegdotu kako je sv. Josip uslišao molitvu jednog svećenika koji je htio obnoviti razrušenu crkvu, ali nije imao dovoljno sredstava. Cijela misa je bila popraćena pjevanjem djece iz naših starijih skupina.

Po završetku sv. mise starije skupine su imale program koji se sastojao od pjesama i recitacija posvećenih tatama i sv. Josipu. Djeca su se lijepo pripremila za program, a najviše pljeska, ali i razmišljanja izazvao je igrokaz „Koliko košta sat vremena?“ (priča Brune Ferrera – Male priče za dušu) koji su izveli tata Josip Gečević i njegov sin Blaž.

Moleći zagovor sv. Josipa s nadom iščekujemo najveći kršćanski blagdan Uskrs.

 

Daniel Mršić, odgojitelj

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve