PROSLAVA MAJČINOG DANA U VRTIĆU U GRANEŠINI

U srijedu 22. svibnja 2019. u 16 i 15 sati proslavili smo Majčin dan u našem vrtiću Svetog Josipa u Granešini. Na priredbi su sudjelovale mame, tate, djedovi i bake, te braća i sestre djece koja pohađaju ili su pohađala naš vrtić.
Cijeli mjesec svibanj posvećen je blaženoj Djevici Mariji pa tako su djeca i pod priredbom otpjevala pjesme u čast Isusovoj i našoj majci Mariji.
Djeca jasličke dobi zaplijenila su pažnju već samim time što su tako mali stali pred publiku, te odvažno i hrabro odrecitirali i otplesali čestitku svojim mamama. Djeca starijih skupina su prigodnim recitacijama, pjesmama posvećenih majkama, igrokazom i plesom zahvalila svojim majkama na ljubavi i požrtvovnosti kojima ih svakodnevno obasiplju. Mlađa mješovita skupina Ribice otplesali su pjesmu – MEDO BERE JAGODE. Starija skupina Leptirići svojim su igrokazom odglumili što radi – OBITELJ JEŽIČKO.

Posebno je sve dirnuo kratak igrokaz: Majka i sin (prema priču Brune Fererra), koji su izveli mama Ana Žanić i njen sin Mihael, a poruka je bila za sve obitelji – Ljubav ili se daruje ili nije ljubav!
Nakon programa djeca su čestitala svojim majkama i poklonila im male darove koje su izradili kako bi im zahvalili za njihovu veliku ljubav.
I na kraju, iako smo odrasli, ali svi možemo iz dubine svoga srca zahvaliti svojim majkama na daru života i na trenucima kojima su one uvijek uz nas:

„Ovo je pjesma moje majke
Za mene je ona želja iz bajke
Uvijek joj kažem: Volim te mati
Jer svaka mama to mora znati.

Za mene je majka poput sunca.
Zato joj pjesmu pišem iz srca.
Kada sam sretna il kad je sama,
Uvijek uz mene moja je mama.“

s. Danijela Koprek

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve