PROSLAVLJEN DAN VRTIĆA

Dana 16. ožujka 2017. u Dječjem vrtiću Svetog Josipa u Granešini, proslavljen je Dan vrtića Svetog Josipa.

Euharistijsko slavlje u 16 sati predslavio je velečasni Ivan Grbešić, duhovnik Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati.

Prije slavlja svete mise čestitku svojim tatama uputila su djeca iz jasličke skupine recitirajući dvije pjesmice.

U svojoj propovijedi velečasni Ivan je naglasio kako svi očevi trebaju voljeti Isusa kao što ga je volio sv. Josip te kako često puta moraju svoje planove ostaviti kako bi ispunili plan Božji onako kako je to učinio sv. Josip kada mu se Bog javio u snu i poručio da ne ostavlja Mariju i Isusa. A kada volimo Isusa onda volimo sve ljude.

Svetu misu svojim su pjevanjem uljepšala djeca pjevajući svome zaštitniku – Nek' svuda ore riječi pjesme ove, Svetog Josipa naš se vrtić zove, a sviranjem su ih pratili s. Mirela Iličić i tata Josip Gečević. Roditelji su sudjelovali u misnim čitanjima i pjevanju psalma.

Nakon svete mise djeca su izvela prigodni program – čestitajući svojim tatama njihov dan kroz recitacije, igrokaze i pjesme – „Tebi tata pjesmu pjevam, o poslušaj pozdrav moj, ti si meni drag i dobar Bog neka čuva život tvoj. Tebe volim tata moj, hvala ti na brizi svoj“, a posebno su ih iznenadili prigodnim poklonima.

Za ovaj dan pripremali smo se kroz duhovne poticaje i niz aktivnosti koje su prethodile proslavi imajući uvijek pred sobom lik svetog Josipa i svijest da u svemu tražimo i pronalazimo Božju volju.

s. Danijela Koprek, FDC

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve