STRUČNI SKUP ZA KATOLIČKE VRTIĆE

STRUČNI SKUP ZA KATOLIČKE VRTIĆE

Odgajatelji  Dječjeg vrtića Svetog Josipa - Zagreb, Križevci i Koprivnica sudjelovali su na stručnom skupu za Katoličke vrtiće u Republici Hrvatskoj koji se održao u samostanu Provincije hercegovačkih franjevaca, dana 11. i  12. ožujka 2016. Tema stručnog skupa bila je „Milosrđe mi je milo“.

Molitveni početak je pripremio naš vrtić uz prigodnu meditacijuJedinstvenost koja je bila prikazana u Powerpoint- u. Bile su dvije teme, prva vezana uz godišnju zadaću milosrđa i njegovoj pojavnosti u medijima, a druga uz različite tipove lutkarske kazališne dramatizacije u vrtiću i izradi lutaka za njih.

Prvo predavanje je održao o. Dario Tokić koji nam je na lijep način predstavio kako možemo na jednostavan način biti bolje osobe, kako možemo biti milosrdni jedni prema drugima, a ono bitno u tome je da nas Bog ljubi unatoč svemu. Drugo predavanje na temu komuniciranja milosrđa kroz medije nam je na zanimljiv način ispričao velečasni Krunoslav Novak, koji je naglasio kako je u svemu važna pozitivna komunikacija kako bi se izgradilo povjerenje. Riječ koja se izgovara u komunikaciji spram drugoga stvara zajedništvo, ali isto tako može i ranjavati.

O lutkama, kazalištima lutaka i postavljanjima scena su nam mnogo toga zanimljivog ispričale pedagoginja Brankica Blažević, odgajateljice iz vrtića Anđele Meriči i Svete Male Terezije te naše dvije odgajateljice s. Pavla Adžaga i Petra Martinić, koje su također izlagale svoju interpretaciju slikovnice „Videkova košuljica“, koja govori o milosrđu, pomaganju jedni drugima, za što su bile nagrađene velikim pljeskom.

Bilo je to jedno zanimljivo iskustvo i svi smo s njega otišli bogatiji za nova znanja, ali i napunjenog duha.

 

Daniel Mršić, odgojitelj

  Aktualnosti u vrtiću - Sve