UČIMO O POŠTI

Učeći o Pošti omogućilo je djeci pronalaženje odgovora na mnoga pitanja vezanih uz poštansku djelatnost. Djeca su usvajala društvene vještine kroz igru i osmišljavala zabavne aktivnosti. Bila su potaknuta da nauče svoju adresu, da prošire spoznaje o korištenju poštanskih usluga te su na taj način stekli iskustvo o komunikaciji putem pošte. Ovim projektom potaknut je razvoj socijalnih vještina za uspostavljanje kvalitetnih međuljudskih odnosa.

Kroz razne sadržaje u vrtiću nastojali smo djeci predočiti značenje pošte. Što znači pošta, zašto je ona važna, što radi poštar, koje pošiljke šaljemo…, kako pošta putuje, kako izgleda poštar, sve su to neka od pitanja kroz koja su djeca imala prilike shvatiti važnost i značenje pošte.

Isto tako imali su prilike vidjeti logo Hrvatske pošte, osobito su im se svidjele markice uz koje su imali priliku upoznati različite biljke, životinje, kulturno-povijesnu baštinu Republike Hrvatske, povijesne događaje, znamenite osobe i široko područje sporta.

U pripremi za dolazak sv. Nikole, djeca su uputila pismo najmilijem svecu sa željama što bi sve htjeli naći u svojim čizmicama.

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve