Zahvala Bogu za plodove zemlje i blagoslov kruha

Dana 18. listopada 2017. u Dječjem vrtiću Svetog Josipa, u Granešini, održala se tradicionalna zahvala za plodove zemlje i Dani kruha. Kao uvod u taj dan s djecom smo proveli različite aktivnosti vezane za to vrijeme u godini, od mijesenja tijesta do gledanja kratkog dokumentarca o tome što je sve potrebno da bi nastao kruh.

Za sam dan priredbe pripremili smo kratki program koji se sastojao od pjesama i recitacija. Najviše su pljeska izazvali naši najmlađi „Pačići“ svojom točkom plesa, pri čemu su s njima plesale i njihove tete.

Nakon priredbe vlč. Josip Balog, župnik župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini izrekao je blagoslov za hranu koja je bila prisutna na stolovima.

Svi smo se zajedno, djeca, roditelji i odgajatelji, družili u ugodnoj atmosferi. Zahvaljujemo roditeljima koji su nam donijeli mnoštvo peciva i kolača, te nam pomogli uveličati ovu proslavu.

Najljepše je na kraju bilo za vidjeti zajedničku suradnju djece i odraslih pri pospremanju dvorane, što je i neki cilj dječjeg odrastanja u vrtiću - osposobiti djecu za kasniji samostalan život.

Daniel Mršić, odgojitelj

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve