Zahvala Bogu za plodove zemlje i blagoslov kruha u Dječjem vrtiću sv. Josipa u Zagrebu

U dvorištu Dječjeg vrtića sv. Josipa na zagrebačkoj Granešini (gradska četvrt Gornja Dubrava) u utorak 12. listopada u poslijepodnevnim satima upriličen je prigodni program kao zahvala Bogu na plodovima zemlje, uz blagoslov kruha i peciva koje su pripremili obitelji djece polaznika ovoga vrtića.
Blagoslov kruha i peciva za sunčanog i prilično toplog drugog listopadskog utorka predvodio je fra Dejan Lecić iz Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića sa sjedištem u Dubravi u Zagrebu. Blagoslovu su prethodile prigodne recitacije djece polaznika vrtića, kao i razdragane izvedbe (duhovnih) pjesama zbora Dječjeg vrtića sv. Josipa koje su posebno razveselile i nasmijale publiku okupljenu na ovome događaju.

Sve što trebam znati, naučio sam u vrtiću

Na početku molitveno-recitacijsko-glazbeno-gastronomskom programa nazočnoj djeci i njihovim roditeljima, kojih se okupilo više od stotinu, prigodnim riječima obratila se ravnateljica Dječjeg vrtića sv. Josipa s. Danijela Koprek:
„Danas želimo zahvaliti Bogu za sve što nam daje u životu, za lijepo vrijeme, za kišu, za vjetar, za plodove naših voćnjaka, vinograda, vrtova, njiva, a posebno želimo izreći naše veliko hvala za kruh koji nam daje svaki dan“, kazala je s. Danijela citirajući znamenitog američkog autora koji je, među ostalim, u svojoj knjizi iz 1986. godine sličnoga naziva zapisao sljedeće: „Sve što trebam znati, o tome kako valja živjeti, što činiti i kakav biti, naučio sam još u vrtiću“ (Robert Fulghum: „Sve što trebam znati, naučio sam u vrtiću“).

Ravnateljica vrtića koji je posvećen zaručniku Blažene Djevice Marije, Isusovu poočimu i zaštitniku hrvatskog naroda – svetom Josipu – dodala je da je utemeljiteljica redovničke zajednice Družba Kćeri Božje ljubavi – službenica Božja Majka Franziska Lechner (osnovala Družbu 21. studenoga u Beču) – često govorila svojim sestrama „neka nijedno veselje ovdje na zemlji ne bude bez zahvalnog pogleda Bogu“.

Na blagoslovu kruha i generalna glavarica Družbe Kćeri Božje ljubavi s. Maria Dulce Adams iz Rima 

Podsjetimo, osnivač Dječjeg vrtića sv. Josipa je Družba Kćeri Božje ljubavi, Provincija Božje providnosti. Riječ je o zajednici koja svojim poslanjem i apostolatom nastoji činiti vidljivim Božju ljubav služeći obiteljima današnjice, posebno djeci koju nastoji usmjeravati prema kvalitetnijem i cjelovitijem promišljanju života i upućivanjem na izvor i počelo života – Boga Stvoritelja svega živoga – držeći se preporuke svoje utemeljiteljice Majke Franziske Lechner: “Činiti dobro, darivati radost, usrećivati i voditi u nebo”.

Inače, na ovom molitveno-recitacijsko-glazbeno-gastronomskom programu nazočile su dvije uvažene gošće-redovnice iz Družbe Kćeri Božje ljubavi, koje su djeci po završetku programa podijelile slatkiše. Prije svega, u blagoslovu kruha i zahvali Bogu na plodovima zemlje u organizaciji Dječjeg vrtića sv. Josipa sudjelovala je i generalna glavarica Družbe Kćeri Božje ljubavi sestra Maria Dulce Adams iz Rima, a koja je ovih dana u posjetu zagrebačkom samostanu Družbe Kćeri Božje ljubavi. Također, bila je tu i generalna savjetnica Družbe s. Danica Sanader.

 

https://ika.hkm.hr/

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve