ZAHVALA BOGU ZA PLODOVE ZEMLJE I BLAGOSLOV KRUHA

Dana 18. listopada 2018. u Dječjemu vrtiću Svetog Josipa u Granešini održala se tradicionalna priredba povodom Dana kruha. Time smo izrazili zahvalnost za plodove zemlje koje nam je dragi Bog podario.

Pripremajući se za taj dan, organizirali smo u vrtiću mnoge aktivnosti povezane s izradom kruha. Zajedno smo mijesili tijesto, promatrali kako raste kvasac, gledali koji su sve sastojci potrebni za nastanak kruha, mljeli zrna i na kraju pojeli ono što smo ispekli. U starijoj skupini „Leptirići“ s. Ružica Golik održala je aktivnosti za pripravnike na temu „Plodovi jeseni“.

Prije samoga blagoslova održali smo kratku priredbu na kojoj su djeca pjevala i recitirala ono što smo uvježbavali tijekom protekla dva tjedna. Dobila su velik pljesak za svoj trud i bila su sretna što su mogla razveseliti svoje obitelji. Blagoslov je održao fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije, a djeci je bilo najuzbudljivije kad ih je poškropio blagoslovljenom vodom.

Svi smo se zajedno družili u ugodnoj atmosferi, djeca, roditelji i odgajatelji. Zahvaljujemo roditeljima koji su nam donijeli mnoštvo peciva i kolača te nam pomogli uveličati ovu proslavu. Najljepše je na kraju bilo vidjeti zajedničku suradnju djece i odraslih pri pospremanju dvorane, što je i jedan od ciljeva dječjega odrastanja u vrtiću - osposobiti djecu za kasniji samostalan život.

Daniel Mršić

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve