ZAHVALA BOGU ZA PLODOVE ZEMLJE I BLAGOSLOV KRUHA

Dana 12.10.2022. u Dječjem vrtiću sv. Josipa u Granešini održala se tradicionalna priredba povodom Dana kruha. Time smo željeli zahvaliti Bogu za sve što nam daje u životu, za lijepo vrijeme, za kišu, vjetar, za plodove naših voćnjaka, vinograda, vrtova, njiva, a posebno smo željeli izreći naše veliko hvala za kruh koji nam daje svaki dan. Kako kaže jedan pjesnik: „Sve što trebam znati, o tome kako valja živjeti, što činiti i kakav biti, naučio sam još u vrtiću!“ (Robert Fulghum). Tako smo za sve prisutne pripremili mali program u kojem smo kroz pjesme, recitacije i molitvu, željeli pokazati svoju veliku zahvalnost Bogu.

Naša Utemeljiteljica Družbe Majka Franziska Lechner često je govorila svojim sestrama neka ni jedno veselje ovdje na zemlji ne bude bez zahvalnog pogleda Bogu!

Zato smo i mi digli ovom prigodom taj pogled zahvalnosti prema nebu i molili da nas prati zagovor i zaštita sv. Josipa, povjeravajući mu istovremeno našu domovinu Hrvatsku i naše obitelji. Ovo naše slavlje bio je zahvalni pogled za sve lijepo i dobro koje nam Gospodin daje svaki dan, kako bismo uvijek iznova mogli: ČINITI DOBRO, DARIVATI RADOST, USREĆIVATI I VODITI  PREMA NEBU.

Priredbu su otvorila djeca starijih skupina. Uz pjesmice i recitacije, najzanimljiviji dio priredbe bilo je dječje tradicionalno kolo – Savila se bijela loza vinova. Djecu je u pjevanju na instrumentima pratio tata Josip Gečević, čija djeca pohađaju naš vrtić.

Nakon nastupa došlo je vrijeme za blagoslov hrane i zahvalu Bogu na dobrima i plodovima, koje nam daje svake godine iznova. Prinesene kruhove je blagoslovio domaći župnik velečasni Josip Balog.

Nakon blagoslova djeca su još otpjevala načelo naše Utemeljiteljice Majke Franziske Lechner – Čini dobro, daruj radost…

Lijepo je bilo vidjeti roditelje i djecu u zajedničkoj molitvi. Zahvaljujemo se ovim putem i roditeljima koji su nam donijeli mnoštvo peciva i kolača, te nam pomogli uveličati ovu proslavu. Nadamo se nastavku dobre suradnje i u razdoblju koje nam slijedi.

 

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve