Europski tjedan mobilnosti

Obilježavanjem Svjetskog dana Ozona službeno je započeo Europski tjedan mobilnosti. Grad Koprivnica već 20 godina obilježava Europski tjedan mobilnosti koji se održava od 16. do 22. rujna, a ove godine pod motom „Mobilnost s nultom emisijom za sve“.

Prvi dan tjedna mobilnosti obilježili su koprivnički vrtićarci kroz aktivnost „Šetnja s OZZY Ozonom“. Mališani iz dječjih vrtića Tratinčica, Smiješak, Igra i Svetog Josipa šetali su gradom, a na četiri lokacije dočekali su ih volonteri koji su s njima razgovarali o važnosti zaštite okoliša i značaju ozonskog omotača. Vrtićarce i odgojiteljice je ispred Gradske uprave Grada Koprivnice dočekala zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec koja im je uručila i male poklončiće.

U petak 18. rujna u sklopu Europskog tjedna mobilnosti nastavljene su aktivnosti u organizaciji Grada Koprivnice.

17.9. Biciklom kroz povijest upoznala nas je Maja Ištvan Krapinec, predsjednica udruge Old Timer klub „Biciklin“. Vrtiću je darovan kovani bicikl koprivničke kovačnice obitelji Evačić, a uručila ga je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

21.9. kod parka Udruga Kineziologa grada Koprivnice podučavali su djecu raznim vježbama, a nakon šetnja do kolodvora mlađa djeca su imala mali poligon za vježbu.

Galerija slika:

  Novosti u Podružnicama - Sve