Proslavljena svetkovina sv. Josipa i Dan očeva

Djeca s roditeljima, odgojiteljima i svim dragim prijateljima vrtića Svetoga Josipa u utorak 19.03.2019. su u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Koprivnici obilježili Dan vrtića, ujedno i Dan očeva.

Svetu misu je predslavio župnik vlč. Tomislav Petrić uz asistenciju trajnog đakona Miljenka Flajsa. Euharistijsko slavlje uljepšala su djeca s recitacijama i uzveličali svojim pjevanjem, a očevi su bili raspoloživi za čitanja na svetoj misi.

Dan našeg vrtića, koji slavimo na svetkovinu svetog Josipa, kada se slavi i Dan očeva, proslavili smo svečano i radosno. Sveti Josip, koji je bio brižni hranitelj Isusa, i sve nas poziva, a posebno očeve, da u svakodnevnim koracima idemo naprijed i da svoje poteškoće stavljamo u Očeve ruke. I sam je puno puta bio u velikim iskušenjima, ali je uspio prepoznati pravu put. Sveti Josip je bio izvrstan roditelj i suprug. Marljivim radom kao stolar uzdržavao je svoju obitelj, a u poslu mu je pomagao Isus. Ovo su samo neke od Josipovih vrlina kojih ima jako puno. On je slika čovjeka kakav bi doista trebao biti. U njemu trebamo naći uzor za naš život s Gospodinom. Bog nam je ostavio svoj spomen, Euharistiju, da možemo doći i nahraniti se, dobiti snagu, ljepotu spoznaje života. Na najljepši način, na svetkovinu sv. Josipa, mi smo se okupili kako bi izrekli zahvalnost za sva primljena dobra.

Nakon slavlja svete mise za roditelje, djecu i njihove bake i djedove održano je i prigodno druženje. Svečanosti je prisustvovala i Melita Samoborec, zamjenica koprivničkog gradonačelnika i Ratimir Ljubić, zamjenik koprivničko-križevačkog župana.

Galerija slika:

  Novosti u Podružnicama - Sve