Hodočastili smo na Mariju Bistricu

U subotu, 28. svibnja 2016., održano je tradicionalno hodočašće Katoličkih vjerskih vrtića Zagrebačke nadbiskupije na Mariju Bistricu. Hodočašću su se pridružili vrtići iz Varaždinske i Bjelovarsko-križevačke biskupije te vjerske skupine iz gradskih vrtića koje provode Program katoličkoga vjerskog odgoja djece rane i predškolske dobi.

Prije svete mise krenula je procesija svih vrtića oko oltara Majke Božje Bistričke u crkvi, a nakon toga uslijedilo je euharistijsko slavlje u crkvi na otvorenom.

Euharistijsko slavlje, u zajedništvu sa ostalim svećenicima, predslavio je rektor svetišta mons. Zlatko Koren. Na početku euharistijskog slavlja djeca su prigodnom recitacijom pozdravila Mariju – Majku milosrđa i uručila mons. Zlatku prigodni poklon.

Mons. Koren je u propovijedi istaknuo kako je lijepo vidjeti toliko djece i obitelji u ovom svetištu Majke Božje Bistričke. Istaknuo je kako je lijepo da roditelji mole za svoju djecu i neka nikada ne posustanu moliti za njih. U misnim čitanjima i molitvi vjernika sudjelovali su roditelji i djeca iz Katoličkih vrtića, a liturgijsko pjevanje su animirali roditelji i djeca iz Dječjeg vrtića Blažena Hozana iz Zagreba.

Zahvalni Bogu za darovano nam lijepo vrijeme i mi molimo našu nebesku majku – „Vodi nas uvijek Isusu, svojem sinu. Blagoslovi sve nas i cijelu domovinu!“

 

s. Danijela Koprek, FDC

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve