POSJET UDRUZI BETLEHEM

U četvrtak, 31. 03. 2016., odgajatelji i roditelji Dječjeg vrtića Svetog Josipa posjetili su udrugu Betlehem koja promiče dostojanstvo ljudskog života i obranu nerođenog djeteta. Glavni ciljevi udruge jesu molitvom i djelovanjem spasiti svako začeto dijete koje je u opasnosti od pobačaja te osnovati kuće za napuštene trudnice i samohrane majke.

Uskršnjom humanitarnom akcijom roditelji vrtića prikupili su novac i potrepštine za malene kako bi pomogli majkama u kući. Vrtić je organizirao posjet i dostavu prikupljenih sredstava. Posjetili smo jednu od kuća za utočište, Centar za nerođeni život – Betlehem Zagreb, smještenu u zagrebačkim Sesvetama. Tamo su nas dočekale buduće i mlade majke te volonteri koji nesebično pomažu ženama kojima je potrebna pomoć kako bi spasile svoju nerođenu djecu i krenule u daljnji život hrabrije i spremnije za najvažniju zadaću – odgoj svog djeteta.

Predsjednica udruge gospođa Blaženka pričala nam je o svim aktivnostima i projektima koje udruga pokreće i u kojima sudjeluje, a kao jedan od aktualnih i svakako vrlo dirljivih projekata izdvojili bismo projekt „Najmanji među nama“. To je projekt koji za cilj ima pružiti mogućnost dostojnog humanog ukopa za svu izgubljenu začetu djecu.

Ako želite saznati više o ovoj humanoj i vrijednoj udruzi, njenom djelovanju i ako ste voljni pomoći donacijom ili volontiranjem, posjetite mrežnu stranicu Centra za nerođeni život „Betlehem – Zagreb“.

 

Darija Pešut, roditelj

Galerija slika:

  Aktualnosti u vrtiću - Sve