Koprivnica čita

Djeca iz vrtića sv. Josipa pričom o Gricku, čudovištu koje gricka knjige, otvorila čitateljski maraton u koprivničkoj knjižnici

Riječ je o već tradicionalnoj akciji javnog čitanja naglas, svojevrsnom čitateljskom maratonu, koji se s ciljem popularizacije knjige i čitanja provodi na nacionalnoj razini tijekom Mjeseca hrvatske knjige. Ova akcija obuhvaća zajednička čitanja naglas u kojima sudjeluju djeca i odrasli, ne samo u knjižnicama, već i na različitim drugim mjestima, u školama, vrtićima, li i na otvorenom.

Čitateljski maraton pod nazivom Koprivnica čita, deseti je po redu, a 23. listopad određen je kao Dan akcije obilježavanja čitanja u cijeloj Hrvatskoj.

Mi smo najmanj dječji vrtić u gradu i ove godine nam je pripala čast da otvorimo maraton čitanja. Sudjelovalo je 17 djece iz našeg vrtića. Godinama dolazimo u knjižnicu i djeca se tome jako vesele te s osmijehom ulaze unutra.

Prva knjiga koja je pročitana bila je „Gricko, čudovište koje gricka knjige“, a više o posjeti rekla je Vesna Bunić, odgojiteljica kojoj je pripala čast oživjeti Gricka. Knjiga o Gricku jako se svidjela dječici, a to su nam potvrdili Jakov i Tena. Sviđalo im se što Gricko gricka knjige i što mu je najdraže mjesto knjižnica.

 

Odgojiteljica: s.Gabrijela P.

Galerija slika:

  Novosti u Podružnicama - Sve