Zahvala Stvoritelju

Duhovna istraživačko-spoznajna aktivnost:  STVARANJE SVIJETA - Post 1 - 27

Tijekom mjeseca rujna djeca su, zajedno sa roditeljima, sakupila različite jesenske plodove i donijela u svoje skupine u 'Kutić jeseni'. To je bio poticaj odgojiteljicama i djeci da obje skupine, Loptice i Bubamare, zajedno promatraju, dive se i zahvaljuju Stvoritelju svega stvorenog za sve što je stvorio i darovao svome najdražem stvorenju - čovjeku.

Tijek aktivnosti vođen je kratkim rečenicama iz Knjige Postanka koja govori o stvranju svijeta. Jedna odgojiteljica je čitala kratke sadržaje teksta, dan po dan, a druga je tihim glasom izgovarala ime djeteta koje je iz Kutića jeseni donosilo određenu sliku, plod, životinju ili vodu u posudama - ocean, more, jezero, voda za piće.

Svako dijete je to stavljalo na praznu podlogu koja je bila simbol puste i prazne Zemlje. Pažljivo su sve promatrali, a nakon toga je slijedila igra u obliku malog kviza znanja. Tom prilikom smo se prisjetili sv. Mise zahvalnice kojom smo u našoj župnoj crkvi slavili zajedno s ostalom djecom naše župe aktivno sudjelujući u molitvi, prinosu darova i pjesmama. Zato smo ovom prigodom, uz pokrete, zapjevali pjesmu „Zahvali“, koja je ujedno i bila naša molitva zahvale Stvortelju svijeta i ljudi.

Odgojiteljica: s.Gabrijela P.

Galerija slika:

  Novosti u Podružnicama - Sve